caixa popular

L'Associació Miastènia d'Espanya inicia una campanya per a visibilitzar la malaltia

L'Associació Miastènia d'Espanya inicia una campanya per a visibilitzar la malaltia
21/04/2017 -

L’Associació Miastènia d’Espanya (AMES), amb seu a Paiporta, ha iniciat les últimes setmanes una campanya per a fer visible aquesta malaltia en el seu Dia Mundial, previst per al pròxim 2 de juny. L’acció consisteix a teixir mantes de llana de color verd per a donar-les a persones necessitades. Amb aquesta finalitat, AMES ha organitzat, amb la col·laboració de l’associació de teixidores IAIA, grups de teixit en diferents ciutats espanyoles, així com una recollida de cabdells de llana per a l’activitat que portaran a terme als carrers el 2 de juny. També es poden donar directament els quadrats de 20 centímetres de costat i estil lliure, sempre en color verd, amb els quals es confeccionaran les mantes.

A Paiporta, la recollida es realitzarà a la seu d’AMES, situada al Xalet de Català, en horari de 8.00 a 15.00 hores, de dilluns a divendres. Així mateix, s’ha creat un grup de teixidors i teixidores que es reunirà tots els dimecres a partir del pròxim 26 d’abril i fins al 31 de maig, de 17.30 a 19.30 hores. El lloc de reunió serà el tercer pis del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Paiporta, al costat de la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz. No és necessària experiència prèvia per a formar part dels grups, encara que sí que s’han d’aportar les agulles per a teixir, de mida 4-5.

La miastènia és una malaltia neuromuscular autoimmunitària i crònica caracteritzada per graus variables de debilitat dels músculs esquelètics del cos. La característica principal és una debilitat muscular que augmenta durant els períodes d’activitat i disminueix després de períodes de descans. Certs músculs, com els que controlen el moviment d’ulls i parpelles, l’expressió facial, mastegar, parlar i deglutir, sovint es veuen afectats per aquest trastorn, així com els que controlen la respiració i els moviments del coll i les extremitats.

L’associació AMES es va constituir l’any 2009 amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones afectades de miastènia i les seues famílies, ajudar-les a conviure amb la malaltia mitjançant un millor coneixement d’aquesta, i difondre a la societat en general la problemàtica, a més de promoure’n la investigació, així com fomentar les relacions amb associacions, fundacions i centres d’investigació d’Espanya i altres països per tal de promoure acords de col·laboració i suport.


festival jazz palau de la musica

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 6 =

90s love u
corts valencianes
ruta tapa del puig