caixa popular

ASIDIT, l'associació que lluita per la integració de les persones amb diversitat funcional, es presenta en societat

ASIDIT, l'associació que lluita per la integració de les persones amb diversitat funcional, es presenta en societat
17/07/2017 -

Dijous passat, la sala d’exposicions l’Espai va acollir l’acte de presentació de l’Associació per la Integració de Discapacitats de Torrent –ASIDIT-. Aquesta associació que lluita per la integració social de persones amb diversitat funcional i la seua consideració com a subjecte de drets i deures, treballa a favor de la seua inclusió i desenvolupament fins a aconseguir la seua plena ciutadania. Per tot açò, l’associació posa a la disposició dels seus socis assessorament jurídic i psicològic de professionals voluntaris i treballaran col·lectivament per a fer un control de seguiment i denúncia a l’administració pública davant una possible vulneració dels seus drets.
L’acte va comptar amb la presència del president de l’associació, Pep Varela; l’alcalde Jesús Ros i l’esportista Lydia Ramos, campiona d’Espanya de ciclisme i natació adaptada, els qui van dedicar unes paraules als presents: familiars, amics, membres de l’associació i gran part de la corporació municipal.

Lydia Ramos, va prendre el primer torn de paraula, emocionat a tots els presents amb la seua història i experiència en el món esportiu, en el qual tan solament porta tres anys i ja ha collit nombrosos èxits, entre ells el rècord d’Espanya de 100m esquena en natació. Lydia va afirmar que “l’esport m’ha canviat la vida, perquè he passat de no fer gens a estar ací, en un món en el qual adquireixes valors i aprens a valorar les coses, sobretot a les persones. Anime a la gent al fet que faça esport perquè val la pena: et fa sentir millor físicament però també mentalment”.

Pep Varela, president d’ASIDIT, va denunciar davant els presents els problemes amb els quals es troben diàriament les persones amb diversitat funcional, problemes que volen pal·liar amb el treball realitzat des de l’associació. “ASIDIT naix per a lluitar per la integració social i laboral, en tots els àmbits de la vida de les persones amb diversitat funcional física, orgànica, intel·lectual i visual”, apuntava Pep Varela.

L’alcalde Jesús Ros va mostrar el seu suport a l’associació i va afirmar que és “totalment necessari que des de l’associació es denuncien totes les irregularitats que vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional, perquè moltes vegades no parlem de no tenir sensibilitat, sinó que les persones que tenim aqueixes barreres no ens adonem. És per açò, que amb la col·laboració ASIDIT- Institucions podem posar sobre la taula aquells problemes oposats i cercar solucions, per a fer de Torrent una ciutat totalment accessible”.

Una de les campanyes que ja està en marxa sota el lema “Posa’t en el seu lloc, no en el seu lloc”, cerca sensibilitzar a la població per a aconseguir que es respecten els aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

L’associació treballa també per a reivindicar la capacitat de les persones amb diversitat funcional en el mercat de treball, per açò es gestionarà amb diferents empreses la inserció laboral d’aquestes.

A tot açò se sumen els tallers que es porten realitzant des del mes de setembre: natació i atletisme de manteniment.

Per tot açò, ASIDIT engegarà la creació d’una Guia d’Accessibilitat en la qual constaran els edificis públics, comerços i locals d’oci de Torrent que estiguen adaptats. Aquesta guia també comptarà amb la localització actualitzada de totes les places d’aparcament adaptades de la ciutat.

La seu de l’associació es troba en C/ L’Horta, 4, amb un horari d’atenció els dimarts, dimecres i dijous de 17h a 20h o també mitjançant el correu electrònic: associacioasidit@gmail.com.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − sis =

festes santa anna albal 2018
cartel de fiestas de torrent
Cena de los idiotas en el Talia
Cena de los idiotas en el Talia
sempre teua
Turismo salou