Arran torna a carregar contra el turisme massiu 'dels països catalans'

La limitació de creuers o l’expropiació d’hotels com ‘Las Arenas’, algunes de les mesures d’Arran

Guardar

tasa-turismo
tasa-turismo

Sota el lema, 'No és turismofòbia, és lluita de classes', l'organització separatista Arran torna a situar-se en el centre de la polèmica amb la seua particular lluita contra el turisme massiu. De fet, i a través de les seues xarxes socials, ja han anunciat noves accions durant aquest estiu en el qual ells consideren els 'països catalans', entre els quals inclouen Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana. Així, i en una època en la qual el sector turístic creix considerablement, aquestes accions pretenen situar, en el focus mediàtic, el debat sobre el turisme.

En aquest sentit, des d'Arran han publicat un comunicat en el qual aborden com el model de turisme actual no beneficia a la majoria, en considerar que 'està dissenyat única i exclusivament sobre la base dels interessos econòmics de la classe que ens explota, una minoria a la qual no li importa si hem de marxar de les nostres cases, si treballem infinites hores per sous de misèria o si l'impacte ambiental posa en perill qualsevol possibilitat de futur'.

Arran reconeix que el turisme genera treball, encara que 'no es pot basar la nostra economia en un sector insostenible', i que també genera beneficis. Però, en aquest punt aquesta organització és molt més crítica. 'A qui van aquests beneficis? Els propietaris poden cobrar més diners pels habitatges que lloguen, i la gent té més dificultats per a pagar aquests preus. Així, ens fan deixar la nostra casa i destrueixen el teixit dels pobles i barris'.

Per a frenar aquest turisme massiu, en el seu comunicat, Arran proposa dur a terme una sèrie de mesures, entre les quals es troben prohibir l'activitat de les empreses relacionades amb els pisos turístics, on assenyalen a Airbnb, així com regular el preu de l'habitatge; limitar el nombre de creuers; millorar les condicions laborals i acabar amb el 'treball en negre' i l'externalització en les empreses; augmentar els impostos a les empreses del sector turístic; o expropiar les principals empreses i actius turístics, entre els quals destaquen 'ports esportius, hotels com el 'Vela' o 'Las Arenas', o parcs temàtics com Port Aventura'.

De moment, Arran no ha assenyalat quines accions concretes realitzaran en cadascun dels llocs, però, tot apunta, al fet que, en les pròximes setmanes, es puguen dur a terme diferents iniciatives, igual que ja ha ocorregut en altres ocasions, com les protestes en la Ciutat de les Arts i les Ciències o la manifestació a favor de la independència del passat mes d'octubre.

Destacats