Aposta per a convertir la Mostra de València Cinema del Mediterrani en un festival de referència

Aposta per a convertir la Mostra de València Cinema del Mediterrani en un festival de referència

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat la posada en funcionament de l’Entitat Pública Empresarial Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals per a l’organització de la Mostra de València Cinema del Mediterrani. La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha defensat la moció per dotar-la dels mitjans i recursos econòmics, materials i humans necessaris per a poder “convertir-la novament en un festival de referència i vertebrador cultural”.

“Volem recuperar la identitat del festival i dotar a València d’una trobada cinematogràfica de nivell que permeta contribuir a la vertebració d’una àrea cultural tan important com la mediterrània”, ha explicat Tello.

El pressupost inicial necessari s’ha estimat en aproximadament 375.000 euros per a fer front a gastos de personal, drets de pel·lícules, premis, sales de projecció, etc.

En 1980 la Mostra de València Cinema del Mediterrani va nàixer com a punt de trobada cultural i social de les diferents cultures que tenen com a nexe d’unió la mar mediterrània. En 2011, però, va deixar de celebrar-se.

En 2013 es va crear l’associació Mostra Viva Cinema del Mediterrani que, amb el suport de la Universitat de València, Octubre CCC, SGAE i altres institucions culturals, va organitzar un festival amb la denominació general de Mostra Viva del Mediterrani, comprenent altres expressions artístiques com la música, la literatura, l’escena i arts visuals. Des de l’edició de 2016 compta amb la participació com a coorganitzadors de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana, sent l’edició celebrada l’any passat la primera d’aquesta nova etapa amb secció competitiva.

“Amb aquest nou pas avancem cap a la consolidació d’un referent cultural importantíssim per a València que mai hauria d’haver-se deixat de celebrar. Hem treballat molt i continuarem fent-ho per poder oferir a la nostra ciutat el festival cultural que mereix”, ha assegurat Tello.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =