El personal de la Diputació aporta 10.500 euros a l'àrea d'Igualtat amb el suport a la vaga feminista del 8-M

Guardar

apoyo_area_igualdad
apoyo_area_igualdad

L'atur convocat pels sindicats durant la vaga feminista del passat 8 de març recolza les polítiques d'Igualtat de la Diputació de València. Un total de 277 treballadores i treballadors de la corporació, entre personal tècnic, polític i assessors, ha contribuït amb el seu seguiment als aturs a l'aportació de 10.530 euros que, després de descomptar-se dels seus salaris, es destinarà a polítiques d'Igualtat.

Aquesta quantitat es destinarà a engegar projectes destinats a la lluita contra la violència sexual, que serà el tema del pròxim Associa’t, unes jornades amb el teixit associatiu femení que tracten temes d'actualitat vinculats als reptes i problemes de les dones. Així ho ha avançat la diputada d'Igualtat, Isabel García, que ha agraït al personal que va secundar els aturs i als sindicats la seua ajuda per a reivindicar els drets històrics de les dones, la qual cosa “demostra el seu vertader interès per les polítiques d'Igualtat”.

García ha destacat que “actituds com les quals es van dur a terme el dia de la vaga i treballar al costat dels sindicats i el personal és el que marca la diferència”. “No solament amb dotacions econòmiques per a projectes que possibiliten la lluita és suficient, necessitem la implicació de tots”, ha subratllat la diputada.

Del personal que va secundar la vaga, 27 van ser diputats i assessors, mentre que la resta, 250 persones, van ser empleats i empleades de la institució. Aquesta realitat naix de la proposta presentada en ple per la diputada responsable de l'àrea, Isabel García, qui va sol·licitar, a petició d'UGT, que les quantitats acumulades del suport a la vaga anaren destinades a la lluita contra la desigualtat de gènere.

Aquesta aportació voluntària contribuirà a les diverses accions engegades per l'àrea d'Igualtat en la present legislatura. Polítiques amb una especial aposta pel llenguatge inclusiu, el reforç de l'acció positiva i l'apoderament de les dones, l'engegada del Feminario i, per descomptat, la lluita contra la violència de gènere, amb la creació de la Xarxa de Municipis Protegits. Iniciatives diverses i concretes que han quedat recollides en el primer Pla d'Igualtat en els més de 200 anys d'història de la corporació.

Arxivat a:

Destacats