Amigó nega "improvisació" en el tancament de Divalterra i afirma que estava en el "full de ruta des del principi"

Guardar

divalterraep
divalterraep

La presidenta en funcions de la Diputació de València i vicepresidenta primera d'aquesta institució, Maria Josep Amigó (Compromís), ha negat aquest dimarts que hi haja "improvisació" en el "tancament ordenat" de l'empresa pública Divalterra que va anunciar aquest dilluns i ha assegurat que es tracta d'una mesura contemplada en el "full de ruta" de l'equip de govern de la corporació provincial "des del principi".

Així, ha indicat que aquesta mesura és una qüestió de la qual s'havia parlat "moltíssimes vegades en l'equip de govern al llarg de la legislatura". Amigó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la junta de portaveus celebrada aquesta jornada en la Diputació de manera extraordinària per a tancar els passos que ha de donar la corporació arran de l'operació 'Alqueria', que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu en l'empresa pública Divalterra.

La presidenta en funcions ha emmarcat la dissolució de Divalterra en la "idea" de l'executiu de la institució provincial que conformen PSPV, Compromís, EU i València en Comú d'"anar buidant de competències" aquesta corporació i les empreses públiques vinculades a ella.

"Ho hem parlat sempre. No és nou. És un full de ruta que ens marquem tots els membres de l'equip de govern quan entrem en 2015. Ho teníem claríssim. Tots entrem amb la idea. Tots compartim el fet d'anar buidant de competències la Diputació" i Divalterra, ha exposat la vicepresidenta. Així mateix, ha lamentat l'"herència nefasta" rebuda en aquesta última "per la gestió durant vint anys del PP".

En aquesta línia, Maria Josep Amigó ha agregat que l'equip de govern tenia "clar que calia anar marcant les coses" que es podien "anar eliminant" i ha explicat que tant ella com el recentment dimitit president, Jorge Rodríguez --detingut i lloc en llibertat amb càrrecs en l'operació 'Alqueria'--, havien demanat "als cogerents de Divalterra" que els traslladaren "aquelles funcions que feia i que es podien anar traslladant a la Diputació o a altres administracions".

"L'anunci que vam fer ahir no és diferent del que hem anat fent al llarg d'aquesta legislatura. Hem decidit el tancament ordenat però és la mateixa decisió que prenem a l'inici de la legislatura. Havíem d'anar caminant cap al buidatge de competències de la Diputació i de l'empresa pública mantenint els drets dels treballadors", ha manifestat. Amigó ha comentat que en aquest procés "s'han precipitat els fets per l'ocorregut" a partir de l'operació 'Alqueria'.

La responsable provincial ha subratllat la intenció de dur a terme "un tancament ordenat" de Divalterra i ha afirmat que açò "no significa que demà anem a baixar la persiana". D'aquesta manera, ha assenyalat que l'equip de govern "sempre" ha dit que "les coses les farem bé" i "sempre, preservant els drets dels treballadors" perquè "estan per sobre de qualsevol altra cosa".

"GARANTIR ELS DRETS"

"Sempre anem a garantir els drets dels treballadors. Mirarem de quina manera poden continuar treballant en la Diputació o en una altra administració, sempre garantint els seus drets", ha insistit Maria Josep Amigó.

"No anem demà a tancar l'empresa i a tirar als treballadors al carrer. Tenim clar tots els membres de l'equip de govern que és necessari prendre cartes en l'assumpte i ara, més ràpid que tard, hem de posar-nos a treballar sobre com fer-ho de manera sempre legal i ordenada", ha afegit.

Amigó ha traslladat de nou un missatge de "tranquil·litat absoluta" als empleats de Divalterra. "Que estiguen tranquils perquè ni és improvisació, ni és perquè no sabíem per on eixir", ha apuntat respecte al tancament.

"NO PODEMOS DONAR DATES"

D'altra banda, preguntada pels terminis i el calendari per a fer efectiva aquesta decisió, la vicepresidenta primera ha repetit que no es pot "parlar de dates" i ha al·ludit a la necessitat de comptar amb informes que "avalen jurídicament i legalment" la manera d'actuar. "No parlem de dos mesos ni de tres. Açò no ho podem dir. No podem donar data", ha asseverat.

Maria Josep Amigó, que ha exposat que decisions com la desaparició de Divalterra "mai són fàcils", ha defensat "el treball fet des de Divalterra" en els últims tres anys i, especialment, la labor dels seus treballadors malgrat l'"herència negativa" rebuda d'Imelsa i que aquesta "sempre ha entelat el funcionament de l'empresa".

Amigó ha afirmat que els brigadistes són "absolutament necessaris" i ha indicat que "no hi ha dubte que treballen molt bé i que a voltes ho fan en situacions molt complicades", com succeeix "en la campanya de prevenció d'incendis".

GARANTIR SERVEIS

En aquesta línia, ha asseverat que "els serveis que presten han d'estar garantits" i ha expressat el compromís de "seguir prestant-los des de la Diputació o des d'una altra administració" i ha subratllat que "el que no s'ha de fer són males pràctiques".

Per la seua banda, la vicepresidenta quarta i diputada d'EU, Rosa Pérez, ha explicat que recentment va assistir a "la reunió convocada pel comité d'empresa" de Divalterra i que va exposar la voluntat d'escometre "un tancament controlat" de l'empresa, "sempre garantint els llocs de treball" perquè són "prioritaris".

Pérez ha coincidit amb Amigó a apuntar que ara s'ha de "veure la manera legal" de dur-ho a terme i esperar a l'elecció d'un nou president de la Diputació per a poder reunir-se amb el comité d'empresa.

Destacats