Alumnes erasmus de 10 països han assistit a la mascletà amb la Falla Tarongers-Universitat Politècnica

Guardar

Falleros -Erasmus
Falleros -Erasmus

Una representació d'estudiants de 10 països, que realitzen un curs Erasmus en la Universitat Politècnica de València han sigut rebudes hui en l'Ajuntament, on han pogut gaudir de la disparada de la mascletà per part de Pirotècnia Zaragozana. La regidora d'Educació, Maria Oliver, ha presidit la benvinguda a la Comissió Tarongers-Universitat Politècnica.

Com ja és tradició en aquesta comissió des de mitjans dels anys huitanta, una desena d'estudiants Erasmus i d'altres programes d'intercanvi internacional participen de la festa des de dins, gràcies a la col·laboració de la Universitat i la Falla Tarongers. Un any més, les Falleres Majors i presidents d'aquesta Falla, una representació de l'equip rectoral i les estudiantes han visitat l'Ajuntament i han accedit al Balcó Municipal per tal de gaudir de la mascletà.

En aquesta ocasió, les alumnes procedeixen de 10 països (Polònia, Itàlia, Hongria, Alemanya, El Marroc, Pakistan, Brasil, Taiwan, Estats Units i Mèxic). Han acudit a l'Ajuntament acompanyades per Eduardo Vendrell i Rosa Puchades, vicerector d'Estudis, Qualitat i Acreditació, i vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació, respectivament, així com per la Fallera Major de la comissió Tarongers-Universidad Politècnica, Alba Jiménez, la Fallera Major Infantil, Bárbara Martí, el president, José Herráez, i el president infantil, Héctor Arocas.

María Oliver ha subratllat la importància de la vinculació entre els països, que es veu reforçada amb propostes com el programa Erasmus, i ha subratllat "l'especial manera que té València de viure l'espai públic, amb una gran participació ciutadana". La regidora ha assenyalat la importància fonamental d'aquest tipus de programes "per a reforçar els vincles que ens uneixen en una societat que tendeix a la diversitat". "I València –ha conclòs- té la convicció que la diversitat és una gran oportunitat per a la pau i per al respecte mutu".

També han assistit com invitats a la disparada des del balcó municipal els representants de la Fundació per al Foment de la Lectura, entitat dependent de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat. Han assistit l'ambaixadora 2017, Anna Moner, i l'ambaixador 2018, Carles Cano.

VULCANO I PIROTÉCNIA DEL MEDITERRÁNEO

Demà dissabte, la mascletà anirà a càrrec de la Pirotècnia Vulcano, que torna a la plaça de l'Ajuntament, on ha disparat des de 2014, després d'haver aconseguit l'any passat el primer lloc en el Campionat Mundial de Piromusicals celebrat a Rússia i del seu èxit en l'exaltació de la Fallera Major de 2017 en el Palau de la Música.

Vulcano, fundada en 1987, s'ha caracteritzat per la seua aposta per la innovació en els dissenys pirotècnics i l'aplicació de noves tecnologies per a aconseguir nous efectes en els seus espectacles. Aquesta empresa té la seua seu en la població madrilenya de Villarejo de Salvanes, però el seu propietari, José Luis Gimeno Privado, és valencià. Pirotécnia Vulcano ha preparat minuciosament la seua quarta disparada en les mascletaes de Falles amb la intenció de sorprendre novament el públic que es congrega en la plaça de l'Ajuntament.

El diumenge dia 4 serà el torn d'una empresa valenciana de recent creació, Pirotécnia del Mediterráneo, que va disparar el 7 de març del passat any, en la seua segona presència en la plaça de l'Ajuntament. Ha anunciat que la del diumenge "serà una mascletà d'estil molt valencià, tradicional, encara que amb molta potència, amb gran quantitat de foc terrestre i un acompanyament aeri adequat"

Pirotécnia del Mediterráneo, que té el seu taller en la població valenciana d'Alfarrasí, va guanyar el passat any diversos primers premis en nombrosos festivals pirotècnics i, a més de les Falles, va estar present en festes com la Magdalena de Castelló o el festival de pirotècnia de la Concha, en Sant Sebastià.

COMISSIONS FALLERES

El Balcó municipal ha comptat també amb la presència de les comissions falleres Baró de Patraix-Conca, Rubén Vela-Doctor Waksman, Espartero-Músic Plasència, Ausiàs Marc-Na Rovella, Fermín Galán i García Hernández-Primavera, Llibertat-Teodor Llorente, i Doctor Domingo Orozco-Bailén.

Demà tindran el seu lloc les comissions de Benicadell-Sant Roc, Sequiota-El Palmar, Rosari-Calabuig, Doctor Joan Josep Dómine-Port, Gayano Lluch-Doctor Marco Merenciano, Arquitecte Alfaro-Francesc Cubells i Antonio Molle-Gregorio Gea; i la Junta Local Fallera de Torrent. Mentre que el diumenge, dia 4, serà el torn d'altres set comissions: Mossén Josep Cuenca-Pinedo, Poeta Alberola-Totana, Pius XI-Fontanars, la Plata-General Urrutia, Escalante-Empar Guillén, Barri de la Llum, plaça de Jesús, juntament amb la Junta Local Fallera d'Albal.

Destacats