caixa popular

L'Alqueria Falcó, un edifici emblemàtic de Torrefiel

L’Ajuntament de València ha expropiat la parcel·la amb el pagament de 950.686,24 euros

L'Alqueria Falcó, un edifici emblemàtic de Torrefiel
12/04/2017 -

Si passegem per alguns barris de València, podrem descobrir edificis emblemàtics que han aconseguit sobreviure no solament al pas del temps, sinó també a les diferents actuacions urbanístiques que s’han dut a terme en la nostra ciutat. No obstant això, l’estat de deterioració en el qual es troben algunes, també porta als veïns a reclamar la recuperació i, naturalment, reutilització d’uns edificis que formen part de la nostra història i la nostra cultura.

Un exemple, l’Alqueria Falcó, situada en el barri de Torrefiel, pròxima al Camí de Montcada. Aquesta alqueria, que data del segle XVII, és un vestigi senyorial, però també un record de l’horta valenciana, que ha resistit al pas dels anys, malgrat haver-se trobat en un complet abandó.

Per fi, i després de les reiterades reivindicacions i peticions tant dels veïns, com del Cercle per la Defensa del Patrimoni, l’Ajuntament de València es va posar a la feina per a donar-li una segona vida a aquest imponent edifici.

A l’octubre del 2016, la Junta de Govern Local va aprovar iniciar els tràmits d’expropiació de la parcel·la on està situada aquesta alqueria. Finalment, s’ha dut a terme amb el pagament de 950.686,24 euros. Un important pas que ha suposat que l’Alqueria Falcó ja forme part de tots els valencians.

Ara, només queda començar a treballar. En aquest sentit, els veïns reclamen que es destinen les partides pressupostàries per a començar amb la rehabilitació d’aquest emblemàtic edifici perquè, d’una vegada per sempre, l’Alqueria Falcó puga destinar-se a usos culturals i socials.semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =