caixa popular

Ribó creu necessari que les grans ciutats dialoguen sobre l'alimentació sostenible

Ribó creu necessari que les grans ciutats dialoguen sobre l'alimentació sostenible
20/04/2017 -

L’alcalde Joan Ribó, juntament amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, i l’alta representant de la FAO, Marcela Villareal, ha inaugurat aquest matí en la Universitat Politècnica la trobada Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, en el marc de València Capital Mundial de l’Alimentació. Ribó ha defensat la necessitat d’un diàleg internacional sobre alimentació sostenible, també entre les grans ciutats, i ha afirmat que la capitalitat està contribuint a refermar la imatge de la nostra ciutat com a defensora dels valors de la sostenibilitat. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha clos la jornada matinal de hui.

“Este és el primer gran acte de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació en el qual treballem amb la idea que és un dret bàsic per a totes les persones i també amb l’objectiu d’una alimentació sostenible”, ha afirmat Joan Ribó en la seua intervenció inaugural d’aquest fòrum. Ribó s’ha referit a la crisi humanitària que està patint el món, “la pitjor des de 1945, segons Nacions Unides”, i ha recordat que, a pesar que en el món hi ha aliments suficients per a tots, “al voltant de 795 milions de persones no en disposen de prou per a portar una vida saludable i activa”.

Ha afirmat l’alcalde de València que aproximadament la tercera part dels gasos d’efecte hivernacle es generen en tota la producció i distribució agroalimentària. “Per tant, s’ha de treballar des de criteris de sostenibilitat i entorn de dues idees fonamentals: aconseguir una alimentació per a tot el món, que acabe amb el malbaratament, i que siga de qualitat, perquè en aquests moments hi ha gent que s’alimenta poc, però molta gent que s’alimenta malament en les nostres ciutats, amb excessos de sucre i amb excés de greixos i, per tant, els diàlegs sobre l’alimentació són necessaris i fonamentals per a totes les grans ciutats”.

Etiquetes


festival jazz palau de la musica

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

90s love u
corts valencianes
ruta tapa del puig