caixa popular

Algemesí es prepara per a viure una de les seues festes més importants

Les processons de La nostra Senyora de la Salut se celebren els dies 7 i 8 de setembre

Algemesí es prepara per a viure una de les seues festes més importants
04/09/2017 -

Algemesí es vesteix de gala per a celebrar una de les festivitats més importants d’aquest municipi valencià. I és que el pròxim 7 i 8 de setembre, els veïns d’Algemesí honren a la seua patrona amb la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada, el 28 de novembre de 2011, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Els carrers d’Algemesí s’omplen de música, tradició i història en una processó, que no deixa indiferent a ningú. I és que, segons explica la llegenda, la imatge de Nostra Senyora de la Salut va ser trobada, l’any 1247, en el tronc d’una morera. A poc a poc, aquesta solemne processó s’ha convertit en un referent, en la qual també tenen un protagonisme especial els balls realitzats per la muixeranga, els Bastonets, la Carxofa, les Pastoretes, el Bolero, els Tornejants i, naturalment, la melodia de la dolçaina i el tabalet.

La festa a Algemesí ja comença la nit del 6 de setembre amb la coneguda ‘Nit del Retorn’, en la qual les campanes de la basílica de Sant Jaume toquen sense parar. No obstant això, el dia gran és el 7 de setembre, quan les primeres notes de la dolçaina i el tabalet anuncien el començament de la primera processó.

El matí del dia 8 de setembre té lloc la coneguda ‘Processoneta del Matí’, la segona processó, de menor recorregut, però que concentra totes les tradicions i els balls en la Plaça Major d’Algemesí.

Finalment, a les 20.00 hores, comença la tercera processó de les festes de Nostra Senyora de la Salut. Amb més de set hores de durada, aquesta processó torna a recórrer els carrers d’aquest poble valencià, repetint el mateix itinerari que ja es feia l’any 1724. Un fermall d’or molt especial que, cada any, acull a més visitants que no es volen perdre un dels esdeveniments més esperats.


Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata