caixa popular

Alboraia present en la 1356 edició de la Fira Internacional d'Agricultura de Santa Lucia di Piave a Itàlia

Alboraia present en la 1356 edició de la Fira Internacional d'Agricultura de Santa Lucia di Piave a Itàlia
17/12/2016 -

Santa Lucia di Piave, és una ciutat de més de 9.000 habitants situada en el nord d’Itàlia, a Treviso. Aquesta fira tens les seues arrels en una tradició mil·lenària, és el punt de referència del sector per a tot el nord-oest italià amb expositors dinàmics que se centren en la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat en la producció.

En aquesta 1356 edició es van exhibir un total de 400 empreses, a més dels productes gastronòmics locals i dels pobles dels països convidats.

Un dels estands va estar ocupat per Alboraia, on l’Ajuntament d’Alboraia juntament amb el Comité d’Agermanament – encarregat de cercar i afermar llaços entre altres ciutats i municipis europeus, com el va ser en el seu moment amb els nostres germans de Castanet Tolosan – van treballar per a donar a conéixer tant a professionals del sector com a representants d’institucions i al president de la Cambra de comerç de la regió Treviso Belluno, Mario Pozza, tots els productes de la nostra localitat, a través de degustacions i demostracions.

Molts professionals i visitants es van interessar molt per l’orxata, com a beguda nutritiva d’origen vegetal i els productes derivats de la xufa com les cremes de OXR cosmètics, els sabons, les melmelades i la mel de Món Orxata, la cervesa Cambra de Sequer El Blanch, els torrons de l’orxateria Daniel o l’oli de Balensya entre uns altres.

D’altra banda van causar sensació els productes artesans d’Alboraia com els fartons Polo, la cervesa artesana Zeta Beer o les sardines fumades. Aquest últim producte de l’empresa Ahumados Sietemares, va estar molt bé representat pel seu gerent, Francisco Aguilar. Les seues sardines fumades van sorprendre gratament pel seu excel·lent sabor i textura als nombrosos visitants que les van provar.

A més l’Hotel Escola de cuina i turisme, Ecotur, també va acompanyar a la delegació d’Alboraia amb el seu departament Erasmus. Els responsables, Sara Carducci i Sebastián Peralta, van donar a conéixer durant els dies de la fira la seua escola de cuina a possibles alumnes i alumnes, interessats a estudiar a Alboraia i a més van mantenir reunions amb escoles de cuina i turisme de la zona per a realitzar convenis.

L’expedició espanyola va tenir l’oportunitat de compartir l’experiència amb Castanet Tolosan, localitat amb la qual Alboraia ja està agermanada i també van conéixer millor la cultura i costums de Santa Lucia vaig donar Piave de la mà de Gabriele Furlanetto, gerent d’una empresa productora de carn, formatge, cereals, va venir i altres productes. Una empresa modele de sostenibilitat i aprofitament ecològic dels seus recursos naturals. La hisenda Borgoluce vaig donar Collalto és propietat d’una de les famílies més antigues d’Itàlia, posseeix aules didàctiques i un sorprenent museu etnològic. També vam poder visitar l’estable de les búfales i se’ns va explicar la producció del biogàs que es transforma en energia i calefacció i que alimenta tant la hisenda com el poble de Saint Lucia.

El Comité d’Agermanament d’Alboraia i l’Ajuntament pretenen amb aquestes activitats que el nostre municipi siga ben conegut, així com els nostres productes. Agraïm la col·laboració de productors com fartons i orxata Polo, Fumats Sietemares, La horchatería Panach, Món Orxata, La DO Xufa de valència, ORX cosmètics, Sequer El blanch, Zeta beer, orxata Costa, balensya, Hotel Escola Ecotur, Hotel Olympia, horchatería Daniel, Mediterranean Surf School, Terra i Xufa, Orxata ecològica de valència i Orxata Chufi.

Als actes oficials, presidits pel governador de la regió italiana de Véneto, Lucca Zaia i l’alcalde de Santa Lucia vaig donar Piave, Riccardo Szumski, van ser convidats especialment l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i l’alcalde de Mogyorod, d’Hongria, així com el president del Comité de Jumelage de Castanet Tolosan, André Rolfo, i el nostre president Amadeo Folqués. Ens van rebre en Santa Lucia també la presidenta del Comité d’Agermanament de Santa Lucia vaig donar Piave, Lidia Basei i altres membres del comité italià, així com diversos regidors i assessors de l’alcalde italià.

tags


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =