Alaquàs acull "La gran final"

L'obra de teatre aborda el tema de la integració dels immigrants a Europa des d'una perspectiva amena i humorística

Guardar

P_20180715_133334
P_20180715_133334

L'obra ha recorregut diferents localitats valencianes dins de la sisena edició del programa "Les Europes menudes", proposat pel grup teatral Escena Erasmus, una companyia de teatre amateur valencià, gràcies a la col·laboració entre la Universitat de València i l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, comptant amb Alaquàs com una de les principals destinacions d'aquesta edició.

"Les Europes menudes s'han convertit ja en un programa imprescindible de l'estiu a les nostres comarques, gràcies a l'aposta decidida de l'Àrea de Cultura i de la Universitat de València".

Els directors del projecte, Josep Valero, Anna Marí i Daniel Tormo, declaren que "és una oportunitat molt enriquidora per als municipis, que a més poden conviure amb un grup intercultural tan ampli. Estem molt agraïts amb el fabulós acolliment que rebem i amb totes les complicitats que s'estableixen: amb aquesta experiència es revaloren els recursos patrimonials municipals, es potencien els seus col·lectius culturals i es creen magnífics vincles personals que generen idees per al coneixement social i cultural de cada poble que ens acull".

El projecte guanya més vol i reconeixement per les localitats que allotgen el projecte amb cada edició d'aquest. A més, el diputat de Cultura, Xavier Rius, afig que "des de l'inici de la legislatura vam veure que feia falta potenciar una iniciativa tan singular i garantir l'estabilitat d'un projecte tan integrador i estimulant com és "Les Europes menudes". València és la ciutat que més estudiants Erasmus acull en tota Europa, i el programa de teatre social per als pobles que hem construït amb ells és una magnífica carta de presentació del model integrador pel qual estem treballant des de diversos fronts".

 

Una companyia d'origen universitari i que vetla per la integració

Escena Erasmus és un projecte universitari, la seu del qual es troba en la Universitat de València, que pretén promoure activitats inclusives per als estudiants Erasmus que escullen València com la seua destinació. Aquest projecte compta amb la "Trilogia de les Migracions", iniciada en 2016 i que culmina amb "La gran final", que pretén reflectir el drama dels refugiats i les dificultats d'integració.

A més, la gira d'Escena Erasmus promou la realització d'activitats formatives en els pobles que acullen el projecte, realitzant-se classes magistrals de teatre i rutes guiades pel patrimoni local. A part d'açò, Escena Erasmus pretén també la creació d'una xarxa d'universitats europees que permeta la creació i intercanvi d'experiències culturals unint a estudiants locals amb participants del programa Erasmus. Actualment el programa compta amb la col·laboració de les universitats de Marburg, d'Alemanya, i de Padova i Càller, ambdues italianes. A més, en aquesta edició, el grup compta amb quatre persones refugiades de Gàmbia, Camerun, Síria i Colòmbia dins de l'elenc actoral.

La gira de la present edició va finalitzar amb la plantació del "Jardí de les Cultures", una instal·lació artística i natural en la qual es va dur a terme la plantació de diverses espècies arbòries, les quals representaven les diferents nacionalitats que hi ha dins Escena Erasmus. Aquest acte s'engloba dins del projecte "Biodivers" i compta amb un mirador i una guia de la flora del jardí, acompanyada per textos escrits pels membres de la companyia.

Destacats