caixa popular

Adjudicades les obres per a restaurar el refugi de la Guerra Civil que hi ha a l'Ajuntament

Adjudicades les obres per a restaurar el refugi de la Guerra Civil que hi ha a l'Ajuntament
16/07/2016 -

L’Ajuntament de València ha encarregat les obres de rehabilitació del refugi antiaeri que hi ha al pati de l’edifici consistorial amb l’objectiu de recuperar els vestigis arqueològics i el seu aspecte original. Esta actuació arriba després de la finalització de l’estudi mural realitzat per la Regidoria de Cultura per a avaluar l’estat actual dels elements originals de la construcció del refugi antiaeri.

La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha signat la resolució per a adjudicar el contracte per a la restauració del refugi per un import de 59.741,33 euros, incloent-hi l’IVA, amb un termini de quatre mesos per a executar les obres.

Recuperar el nostre patrimoni i deixar palesa la importància de conéixer i fer visible la història de la nostra ciutat són dos objectius fonamentals en esta actuació. L’anterior equip de Govern donà l’esquena a una realitat que ara abordem de front”, ha explicat Tello, qui ha lamentat que durant anys els anteriors governants del Partit Popular utilitzaren el refugi com a magatzem i arxiu de documentació i expedients administratius, alhora que van permetre la destrucció dels bancs i la repavimentació del sòl.

Amb els treballs inicials s’han trobat les reixes que marquen els conductes de ventilació, les instal·lacions de les quals transcorren pel subsòl i ixen després a l’exterior. A més, els sondatges han recomanat la restauració de les parets, la recuperació del sostre i del sòl i l’alçament del pavimentat per a restablir-hi el nivell de rasant original. També hi ha prevista la restauració, com a mínim, d’un dels conductes de ventilació per a mostrar com era el refugi durant la Guerra Civil.

Este espai va ser construït l’any 1938. Respon a la tipologia de refugi escolar: amb sostre voltat amb cinc naus i un corredor lateral que els comunica i amb zona de servicis als extrems. Durant la guerra el van utilitzar el funcionariat municipal i vora 700 alumnes d’un grup escolar instal·lat al consistori.

En acabar la intervenció volem executar un projecte museogràfic que permeta contextualitzar el Bé de Rellevància Local amb el marc històric en què va ser creat per a recuperar la memòria democràtica de la ciutat de València i de les accions programades pel 80é aniversari de la capitalitat de la República” ha explicat Tello.


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 5 =