L’adaptació teatral de la novel·la “En la orilla” de Rafael Chirbes s’exhibirà dues setmanes a València

La diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, destaca que la coproducció de la Diputació es representarà en el Teatre Principal els dies 26, 27 i 28 de maig i 1, 2, 3, i 4 de juny

Diputació de València

L’adaptació teatral de la novel·la “En la orilla” de Rafael Chirbes s’exhibirà dues setmanes a València
19/01/2017 -

L’adaptació teatral de la novel·la En la orilla, del reconegut escriptor Rafael Chirbes, coproduïda per la Diputació de València junt amb La Pavana, K Producciones i el Centre Dramàtic Nacional, es representarà en l’escenari del Teatre Principal de la capital valenciana durant dues setmanes entre maig i juny.

Així ho ha anunciat la diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, qui ha tancat aquest dimecres amb la distribuïdora de l’espectacle un calendari d’exhibicions a València que comença el 26 de maig amb l’estrena de l’obra i continua els dies 27 i 28 d’aqueix mateix mes i durant l’1, 2, 3 i 4 de juny.

Es tracta d’un total de set funcions que acostaran durant dues setmanes aquesta obra, publicada després de la popular Crematorio, al públic del cap i casal des de l’enclavament emblemàtic del Teatre Principal.
La Diputació és coproductora de l’adaptació teatral amb una participació del 20% sobre el seu pressupost, és a dir, 30.000 euros, en un exercici de promoció del sector teatral valencià i la qualitat en les arts escèniques.

Una novel·la aclamada

Publicada en 2014, En la orilla va ser guanyadora de nombrosos premis, com el Nacional de Narrativa, els de la Crítica i la Crítica Valenciana, el Francisco Umbral i el ICON al Pensament, a més de ser seleccionada com a millor novel·la de l’any pels suplements culturals d’El MundoEl País i ABC.

Rafael Chirbes (Tavernes de la Valldigna, 1949 – 2015) va radiografiar les conseqüències del model econòmic desenvolupat sobre l’especulació i la bambolla immobiliària que ha caracteritzat al país en els últims anys. Segons l’escriptor, mentre en Crematorio (2007) hi havia modernitat, agitació, riquesa, rajola i costa, en En la orilla (2014) apareix el món abandonat després de tot allò, el pati de darrere on tot es podreix. “Crematorio és esplendor i En la orilla és la caiguda”, va afirmar.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra