Arriba un esclat de propostes amb la Primavera cultural valenciana

L'Àrea de Cultura de Diputació de València ha programat una intensa agenda en el Muvim, el Museu d'Etnologia, el Museu de Prehistòria i l'Institut Alfons el Magnànim

Guardar

Arriba un esclat de propostes amb la Primavera cultural valenciana

Xavi Rius entrevistaArriba la Primavera Cultural Valenciana i amb ella, una infinitat de propostes: exposicions i activitats per a tots els públics per tot el territori valencià. L'àrea de Cultura de Diputació de València, de la mà de Xavier Rius, han programat una agenda per a tots els gustos per a viure intensament l'arribada de la primavera.

"Les propostes de l'àrea de Cultura per a la primavera són nombroses i variades. Continuem construint una gran oferta cultural i de qualitat per a tota la ciutadania" explica Rius en una entrevista amb València Extra.

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM)

El Muvim acull dues de les exposicions més visitades aquests mesos. La primera d'elles és L'eclosió dels clàssics on podrem viure un recorregut per la història de les vinyetes durant la seua Edat Daurada amb peces de col·leccionista de personatges com a Flaix Gordon o Jungle Jim.

A més, al costat d'ella, l'Inici del Còmic en la Península ens presenta un assaig sobre la influència del còmic americà en alguns dels dibuixants espanyols més destacats així com els nostres artistes valencians al llarg de la seua història.

Al costat d'elles, "Jo sóc" és una de les exposicions temporals dedicada al món de la dona, un homenatge a les dones que van ser rapades per raons polítiques o actituds ratllades per la moral de l'època.

Muvim

Per la seua banda, Fragments ens proposa un recorregut en imatges pel desviament del riu Túria i els efectes que va provocar en la ciutadania valenciana.

[audio src="https://www.ivoox.com/tall-veu-muvim_md_25189013_wp_1.mp3"]

El Museu de Prehistòria

Museu Prehistòria"L'enigma del Vas" centra una de les propostes més destacades del Museu de Prehistòria. El seu èxit ha superat tots els rècords i és que la peça del Got dels Guerrers bé ho mereix. Aquesta obra mestra de l'art iber va ser trobada en 1934 i en el Museu podrem conéixer cadascun dels passos fins a aconseguir aquesta peça única.

A més d'aquesta exposició, es pot visitar Societats Prehistòriques i Cultura ibèrica, que conserva una gran part del llegat material dels pobles que van ocupar el territori valencià des del paleolític.

[audio src="https://www.ivoox.com/tall-veu-novetats-museu-prehistoria_md_25189039_wp_1.mp3"]

El Museu Valencià d'Etnologia

el cabanyalValència en blanc i negre arriba a la seua tercera exposició amb un recorregut per tres generacions de fotogràfics per l'emblemàtic i històric barri del Cabanyal. A través de personatges anònims podrem recórrer els punts més singulars d'aquest barri de València.

Al costat d'aquesta exposició, les imatges de la mort proposa una singular mostra de representacions fotogràfiques de la mort ritualitzada.

[audio src="https://www.ivoox.com/tall-veu-museu-valencia-d-etnologia_md_25188923_wp_1.mp3"]

La Institució Alfons el Magnànim

Acabem el recorregut cultural amb la Institució Alfons el Magnànim que ha programat una intensa agenda d'activitats per als mesos d'abril i maig. En primer lloc, llança una nova convocatòria dels premis València i València Nova 2018 d'assaig, poesia i narrativa que estrenen per primera vegada de novel·la gràfica.

Les obres que resulten guanyadores seran publicades en les editorials Bromera, Versàtil, Hiperión i Andana, així com en la Institució Alfons el Magnànim.

El dia 12 d'abril a les 19 hores, en la Biblioteca Pública de València, tindrà lloc la presentació dels llibres Camil Albert. Memòries de la vídua d'un anarquista, de Matilde Gras, i Memòries de les meues vicissituds polítiques des del 1820 al 1836, de Marià Cabrerizo. I l'endemà es presentaran les mateixes obres, també a les 19 hores, la Sala Els Porxets.

Eixe cap de setmana, el dissabte 14 d'abril, a les 19.30 hores, es presentarà l'obra Marc Granell. Poesia completa (1976-2016) en l'ajuntament d'Alfafar. Aquest mateix llibre s'homenatjarà en el marc dels Premis Marc Granell, el pròxim 23 d'abril a les 19.30 hores, en la biblioteca d'Almussafes.

Així mateix, el renovat Trinquet de Pelayo acull, el 19 d'abril a les 20 hores, després de la partida de pilota, la presentació de L'esport valencià durant la guerra civil (1936-1939), de Josep Andreu Bosch Valero. I el dia 24 a les 19 hores, en el Pati de la Scala de la Diputació de València, es mostrarà la nova edició del Tirant el Blanc, de Joanot Martorell.

Durant la 53 Fira del Llibre de València, que se celebra enguany del 26 d'abril al 6 de maig en el jardí de Vivers, la Institució Alfons el Magnànim exhibirà els dies 2 de maig, a les 19 hores, i 5 de maig, a les 13 hores, la col·lecció Moment. Memorialística i La guerrilla antifranquista en la comarca de Requena-Utiel (des dels seus orígens fins a 1947), de Teófilo Gallega, en l'Espai Autors. Finalment, el pròxim 30 de maig a les 19.30 hores, l'Espai Rambleta rebrà la mostra de les dones al món de l'art. Pintores i escultores valencianes (1500-1950), de Vicent Eivissa.

[audio src="https://www.ivoox.com/tall-veu-alfons-magnanim_md_25188988_wp_1.mp3"]

Destacats