50.000 regants del Llevant exigeixen aigua al Ministeri davant la sequera

Segons la Unió de Llauradors, la sequera afecta a més de 30.000 famílies en la província d'Alacant

Guardar

50.000 regants del Llevant exigeixen aigua al Ministeri davant la sequera

Al voltant de 50.000 regants van omplir ahir els carrers de Madrid per a demanar solucions al Ministeri d'Agricultura davant l'acusada sequera estructural que pateix la Comunitat Valenciana, Murcia i Andalusia. La concentració s'ha produït enfront de la seu del ministeri, prop de l'estació d'Atocha. Entre la multitud d'associacions que han acudit es trobaven les valencianes AVA-ASAJA i la Unió de Llauradors.

El portaveu del Cercle de l'Aigua, l'agrupació organitzadora que conjumina als representants de les tres comunitats autònomes per un transvasament Tajo-Segura, va denunciar el que consideren una "bogeria" de falta d'aigua que atribueixen a la paralització del transvasament. El Llevant "està fart de promeses incomplides", va assegurar, i va sentenciar que "no anem a parar, encara que ploga, fins que tinguem una solució definitiva i justa". Solució que ha de vindre des del Ministeri d'Agricultura, perquè com va aclarir, l'agrupació ja li ha traslladat les seues propostes per a alleujar la sequera.

@CarlosGlez2015

El secretari general de la valenciana Unió de Llauradors, Ramón Mampel, va instar al Govern a atendre "els problemes dels agricultors alacantins" i a executar solucions "de forma urgent" perquè "tots els regants tinguen el mateix accés a l'aigua amb independència del territori d'on són". I va recordar: "Sense aigua no hi ha agricultura i sense aigua no hi ha treball".

I és que, segons l'organització, la sequera afecta a més de 30.000 famílies en el sud d'Alacant i a moltes altres que depenen indirectament de l'activitat agrària, com és la indústria auxiliar o del transport. "Estan en joc la friolera d'uns 1.000 milions d'euros anuals en concepte de facturació hortofructícola i que es troben en perill si no tenen aigua per a regar. Està en perill l'horta d'Europa", va assegurar Mampel, qui va afirmar taxativament que "les Administracions Públiques no poden fer oïdes sordes a les nostres peticions".

Representants de la Unió de Llauradors en Madrid

La jornada reivindicativa es va iniciar en la plaça de Callao, Cascocorro i Lavapiés amb el repartiment de quasi 30.000 kg de fruites i hortalisses amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el greu problema hídric al qual s'enfronta el sud-est peninsular. "Els camps demanen aigua a crits", van cridar els regants en nombroses ocasions.

Destacats