15 persones cegues de la Comunitat Valenciana i els seus gossos guia recorren El Camí de Santiago

Foto: Juanba Bort

15 persones cegues de la Comunitat Valenciana i els seus gossos guia recorren El Camí de Santiago
19/08/2016 -

Un grup de persones cegues i els seus gossos guia recorreran El Camí de Santiago, en una activitat organitzada per l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana i que tindrà lloc del 20 al 25 d’agost.

Amb este recorregut, els pelegrins cecs i els seus gossos guia volen demostrar que la ceguera no és un obstacle per a poder realitzar moltes activitats. A més, pretenen reivindicar els drets de les persones cegues usuàries de gossos guia de poder circular amb els animals que són els seus ulls i la seua seguretat en mitjans de transport i llocs públics. L’objectiu és que la societat és de compte de la importància que tenen els gossos guia per als seus usuaris i trobar cada dia menys problemes a accedir a llocs d’ús públic.

Cada un dels participants tenen anècdotes del dia a dia, que ens poden donar idea de la importància d’allò que s’ha exposat en el punt anterior, a més de guardar un gran nombre de curiositats com la del President de l’Associació, Vicente Galiana, que el dia de la boda va tindre com a “convidats estel·lars” al gos guia que acabava de jubilar i al nou que li van adjudicar i que van ser els encarregats de portar els anells a l’altar en el moment adequat, emocionant tots els assistents.

El grup de pelegrins cecs estarà acompanyat, a més, de voluntaris que els ajudaran en el seu pelegrinatge, en la que recorreran 100 quilòmetres que els atorgarà la preada Compostel·la, tant per a ells com per als seus gossos.

Eixiran el 20 d’agost, a les quatre de la matinada des de Castelló i Elx, simultàniament, per a hores després, prosseguir tots junts el viatge des de Conca. Arribaran a Santiago el 25 d’agost a la vesprada. Allí, realitzaran una visita guiada a les cobertes de la Catedral, acompanyats dels seus gossos.

L’Associació d’Usuaris del Gos Guia de la Comunitat Valenciana (ASPEGUICV) , va nàixer al maig del 2012 quan un grup d’usuaris de gossos guia va decidir unir-se per a realitzar activitats i fer sentir la veu dels usuaris de la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra