120 d'empreses angoleses i valencianes participen en una trobada empresarial

El president de la Càmera va visitar Angola fa uns mesos per a conèixer conèixer de primera mà les oportunitats que presenta el mercat

Guardar

Jornada Angola 1
Jornada Angola 1

Més d'un centenar d'empreses angoleses i valencianes van participar en la trobada empresarial sobre Angola organitzada per Càmera València amb col·laboració de Banc Caixa Geral per a detectar oportunitats del mercat angolés.

En la seua intervenció, el President de APIEX (entitat angolesa de promoció d'inversions) Antonio Henriques da Silva, ha explicat que les possibilitats d'inversió se centren en els sectors de pesca, construcció, energia, infraestructures, logística i transports. "En el mercat africà hi ha oportunitat de creixement, els índexs de creixement que es poden aconseguir són majors que en altres parts del món, per açò cal mirar a Angola com un objectiu estratègic d'un creixement sostenible per a les nostres economies", ha afirmat Henriques.

Per la seua banda, el Director de la Unitat Tècnica d'Inversió Privada de la Casa civil de la Presidència de República d'Angola, Norberto García, ha definit altres sectors interessants per a la inversió, com l'energia eòlica, el subministrament d'aigua, i sectors d'inversió prioritaris per al seu govern com l'agricultura, la ramaderia, la fusta, la indústria de transformació i materials de construcció i els transports i logística. "Malanje té una situació geogràfica privilegiada per a l'accés a la xarxa nacional com a plataforma logística". A més, García ha parlat de la importància del turisme, un sector en el qual està pràcticament tot per fer.

La jornada va ser inaugurada pel president de Càmera, José Vicente Morata, qui va visitar Angola fa uns mesos per a conéixer de primera mà les oportunitats que presenta el mercat. Per al president de Càmera València, el principal repte econòmic al qual s'enfronta el país és la necessitat de diversificar la seua estructura productiva i estructura empresarial. Eixe és l'objectiu del Pla Nacional de Desenvolupament: intensificar l'expansió del sector no petrolífer, a través del Programa d'Inversions Públiques destinat a l'execució de projectes de reconstrucció i millora d'infraestructures bàsiques.

"Este programa –ha afirmat Morata- obri per a les nostres empreses oportunitats en els sectors de materials de construcció (maquinària, metalls), energètic, equipament de les indústries transformadores, làmines de plàstic, equips mèdics, i fins i tot el turisme, a través de l'equipament d'hotels (mobles, tèxtil llar, etc.), atés que s'estan creant Pols de desenvolupament turístic. En l'àmbit dels serveis, destaca el desenvolupament de les telecomunicacions i el de l'equipament de les activitats d'educació.

Posteriorment, al llarg de tot el dia, es van desenvolupar en la mateixa seu de Càmera València unes trobades empresarials amb entrevistes individuals entre empreses angoleses i valencianes. En la trobada van participar empreses dels sectors de logística, derivats del petroli, fusta i forestal, salut, agro-alimentari (transformació) i agropecuari i aqüicultura i pesca.

Destacats